Marnegrave mist start van de voorbereiding

Niels Marnegrave zal door een operatie aan zijn voet niet tijdig klaar zijn voor de start van de voorbereiding.

Niels Marnegraeve heeft vorig seizoen een aardig seizoen gespeeld als doublure voor Dusan Djordjevic. Nadat hij overkwam van Leuven heeft hij vrij snel de omschakeling naar een hoger niveau en Europees basketball kunnen verteren. Maar zoals zoveel spelers vorig seizoen was het ook een blessure die zijn goeie ritme stuitte. In een thuiswedstrijd tegen zijn ex-club (Leuven Bears) kwam hij verkeerd neer en sloeg zijn voet om. Deze blessure hield hem toch enige tijd aan kant en bij zijn terugkeer tussen de lijnen koste het toch wat moeite om het juiste ritme terug te vinden.

Niels speelde tijdens de Beker van België een sterke final 4 en hiermee leken alle problemen achter de rug tot hij op training, enkele dagen voor de start van de play-offs, opnieuw dezelfde enkel verzwikte. De Oostendse medische staf kreeg hem toch speelklaar, weliswaar niet altijd pijnvrij, maar weinigen zullen er iets van gemerkt hebben tijdens de play-offs. Na het kampioenschap werd absolute rust opgelegd om de voet maximaal te laten herstellen. Echter, een bezoek aan een voetspecialist leerde dat enkel een operatieve ingreep het probleem definitief zou kunnen verhelpen. Een verkalking aan het bot belette de beweeglijkheid van één van de pezen en dit diende verholpen te worden.

Er was dus geen tijd te verliezen en Niels kwam voor de operatie vervroegd terug uit verlof. De ingreep is goed verlopen en als de revalidatie volgens plan verloopt, zal Niels pas begin september de trainingen kunnen hervatten.

Niels Marnegrave

  • °1997
  • Belg
  • 1m91
  • Point guard
  • Contract: 2014-2015 / 2015-2016
Back to top