Medi Bayreuth – BC Telenet Oostende: 77 – 85

Oostende heeft zich na een moeilijke start in deze eerste wedstrijd op Duitse bodem, dan toch goed herpakt en uiteindelijk de openingspartij in het tornooi winnend afgesloten.

BCO mistte zijn start terwijl Bayreuth op enthousiasme wegspurtte naar een 20-2 voorsprong. Na een time-out kreeg de Oostendse defense dan toch stilaan greep op de thuisploeg en via enkele snelle uitbraken met Prince en Ponitka als afwerkers, nestelde de kustploeg zich vrij snel terug in het zog van de tegenstander (22-18). Tijdens het tweede kwart hielden beide ploegen elkaar zowat in evenwicht maar onder andere via een sterke Boukichou kon Oostende dan toch met voorsprong gaan rusten: 41-46

Na de pauze een ietwat gelijkaardig spelbeeld waarbij langs Oostendse kant een klaarkijkende Mihaljovic en met driepunters uitpakkende Wilkinson zich het meeste in de kijker wisten te spelen. Maar Ook Bayreuth bleef oplossingen vinden tegen de Oostendse verdediging en bleef zodoende eveneens in de wedstrijd (59-64). Er werd weer uitgebreid geroteerd en Oostende slaagde erin de match tot het einde te controleren en de voorsprong verder te consolideren.

Eindstand: 77-85

Prince 19, Seron 0, Wilkinson 15, Echenique 2, Ponitka 16, Mihailovic 9, Boukichou 14, Berggren 8, Djordjevic 2

Morgen wacht om 14h30 de Eurocup-tegenstander van vorig jaar: Artland Dragons.

Back to top