BC Telenet Oostende - Frankfurt Skyliners: 75 - 70

Mooie overwinning ondanks de vele afwezigen

De wedstrijd van vandaag kon als een eerste waardemeter worden beschouwd tegen de winnaar van de Fiba Eurochallenge en eveneens deelnemer aan de Basketball Champions League het komende seizoen…

Oostende startte uitstekend met sluitende verdediging en precieze afwerking in het aanvallend vak. Kuridza was dominant in rebound, Katic woog opnieuw op de Duitse defense en Newbill toonde zich zeer productief.

Negatieve noot was dat Walden al na enkele minuten opnieuw het veld moest verlaten wegens nog teveel pijn aan zijn verstuikte teen. Na een 10-0 en 18-3 kwamen de Duitsers dan toch wat meer in de wedstrijd maar bleven nog op ruime afstand steken aan de rust (40-29)

In de tweede helft liep het wat minder geolied voor de kustploeg en via enkele rake driepunters kon Frankfurt alsnog halverwege het 4e kwart komen aansluiten (62-62). Voor heel even maar want met een driepunter en enkele rake vrijworpen zette Djordjevic snel weer orde op zaken.

Eindstand: 75-70

De Vreught 0, Djordjevic 13 (7 assists), Hemeleers 3, Kuridza 9 (16 reb), Kohaida 0, Kotrulja 5, Lambrecht 8, Newbill 17, Walden 0

Morgen neemt Oostende het op tegen Brussels dat Cibona Zagreb versloeg.

Back to top