NBA-ster Tony Parker komt naar Oostende

Viervoudig NBA-Kampioen Tony Parker komt op 23 september naar de Sleuyter Arena voor de wedstrijd BC Telenet Oostende – Lyon Villeurbanne. Dat heeft de Europese basketter van het jaar laten weten aan de organisatie van het Euroleague tornooi in Oostende.

Tony Parker is een van de absolute vedetten van het internationale basketbal. Sinds 2001 speelt hij voor de San Antonio Spurs in Texas, met wie hij al vier NBA-titels wist te winnen. De laatste titel dateert van afgelopen seizoen, toen hij Le Bron James en de Miami Heat wist te verslaan. Hij werd in 2013 ook Europees Kampioen met Frankrijk.

Tony Parker werd in Brugge geboren. Zijn vader speelde verschillende jaren bij Avanti. ‘Naar Oostende en de Belgische Kust komen, is een beetje thuiskomen’, weet hij te vertellen over de komst naar het Euroleague tornooi van 23 tot 26 september.

Tony Parker was al sinds 2009 minderheidsaandeelhouder van Lyon Villeurbanne, een basketbalteam met een enorme stamboom in Europa. Afgelopen voorjaar kocht hij nog een pakket aandelen waardoor hij meerderheidsaandeelhouder en voorzitter werd. Hij probeerde met Lyon zelf de organisatie binnen te halen voor het Euroleague tornooi maar op een congres in Barcelona werd Oostende aangeduid. De loting bepaalde wel dat BC Telenet Oostende en Lyon Villeurbanne in de eerste ronde meteen tegen elkaar staan. Een echte topmatch, meteen de eerste officiële wedstrijd in competitie van Tony Parker als president van ASVEL.

Tickets voor het Euroleague Tornooi koopt u hier.

Back to top