Tartu Rock (Est) - BC Telenet Oostende: 79-78

Nipt verlies in eerste oefenpartij

Vandaag stond Oostende aan de opworp van zijn eerste oefenpartij in voorbereiding van het nieuwe seizoen tegen niemand minder dan het Estse Tartu Rock. Enige seizoenen terug nog tegenstander van Oostende in Eurocup.

De kustploeg met in de basis 3 nieuwkomers  nam een goeie start en ging vlot mee met het fysiek sterke Tartu (18-18). Ondanks de afwezigheid van 4 internationals en de geblesseerde Gillet roteerde coach Gjergja maximaal met zijn manschappen. Defensief liep het soms wat stroef en kregen de kustjongens het steeds moeilijker om gelijke tred te houden met een kleine tien punten achterstand tot gevolg aan de rust: (42-33)

Na de rust toonde Oostende meteen veerkracht. Djordjevic stuurde, Kuridza bracht presence in de raket en Walden zorgde voor punten. Via 62-57 speelde BCO zich opnieuw in het zog van Tartu en shotte Lambrecht even later zijn team op een kleine minuut voor tijd terug op voorsprong (77-78). Oostende kreeg nog enkel kansen om de partij in zijn voordeel te beslechten maar zonder succes. Tartu kon wel nog één keer tegenscoren en alsnog de overwinning pakken.

Eindstand: 79-78

Lambrecht 6, Walden 19, Hemeleers 2, Kotrulja 0, Katic 7, Djordjevic 12, Jagodic Kuridza 16, Kohajda 1, Newbill 12

Back to top