Sluc Nancy – Telenet Oostende: 80-70

Een vermoeid ogende kustploeg had het moeilijk om het goeie ritme vast te krijgen en speelde bij momenten iets te slordig om het verschil te kunnen maken.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijkopgaand met een energieke Serron als motor van het team. Via een goed aangespeelde Echenique kon Oostende een eerste keer uitlopen tot 15-22, maar Nancy kon via 3 opeenvolgende driepunters deze achterstand heel snel weer ombuigen naar 30-26. Via Berggren en Prince kwam er een tweede Oostendse tussenspurt naar 32-36 maar men liet jammergenoeg na om meteen een tienpuntenkloof te slaan, waarna Nancy er uiteindelijk nog in slaagde om voor de rust de leiding weer over te nemen: 38-37.

In het derde kwart toonde Nancy zich efficiënter dan de Oostendenaars en had op het einde van het kwart zelf een tienpuntenvoorsprong vast (58-48). Een kloof die beslissend zou blijken voor het eindresultaat van de wedstrijd.

In het vierde kwart toonden de kustjongens dan toch nog even hun tanden en via een dominante Echenique en fastbreaks van Ponitka en Mihailovic kwamen ze terug tot 69-67.  De koelbloedigheid en de concentratie ontbrak echter om erop en erover te gaan waarna Nancy finaal de partij in zijn voordeel beslechtte.

Eindstand: 80-70

Berggren 6, Serron 7, Echenique 20, Prince 6, Muya 2, Wilkinson 2, Ponitka 10, Boukichou 4, Mihailovic 13

Back to top