BC Telenet Oostende stelt voor: Kyle Gibson

Als laatste aanwinst trok BC Telenet Oostende de Amerikaanse guard / forward Kyle Gibson aan.

Eén van de sleutels van het Oostendse succes de voorbije jaren was dat er op de guard/forward positie steeds een sterke speler rondliep die zorgde voor continue dreiging en vrij constante puntenproductie.

Door de komst van Buza als jong talent was het absoluut nodig om opnieuw voor ervaring en stabiliteit te kiezen op deze positie.

Na een heuse zoektocht waar ettelijke profielen de revue passeerden en dieper onderzocht werden, kwam Gibson bovenaan de shortlist te staan van spelers die qua profiel voldeden aan de eisen maar tevens in het beschikbare budget pasten.

Gibson is geboren en opgegroeid in Los Angeles maar kreeg zijn opleiding aan Louisiana Tech (NCAA). Meteen na zijn Rookie jaar ontpopte Kyle zich als een scorende speler die goed was voor gemiddeld een 15-tal punten per wedstrijd. Een gemiddelde dat hij in zijn verdere carrière steeds heeft kunnen aanhouden.

Via de D-league kwam hij in de Italiaanse Serie A terecht. Eerst bij het Toscaanse Pistoia om vorig seizoen voor Virtus Roma te spelen (als ploegmaat van Maxime Dezeeuw). Zowel in de Italiaanse competitie als in de Eurocup bevestigde hij zijn reputatie als scorend ingestelde speler. Bovendien werd Kyle ook meermaals aangeprezen om zijn goeie mentaliteit en zijn uitstekende werkethiek.

Kyle Gibson

  • 22/07/1987
  • USA
  • 1m96
  • shooting guard / small forward
Back to top