The general Dusan Djordjevic blijft 2 jaar langer aan de kust

Dusan Djordjevic speelde in 2011-12 zijn eerste seizoen voor BC Telenet Oostende. Hij is in drie jaar uitgegroeid tot the general, het verlengstuk van coach Dario Gjergja op het plein. Wij zijn dan ook zeer tevreden dat we mogen aankondigen dat  Dusan nog twee jaar langer in Oostende blijft.

Hij was al in veel wedstrijden zeer beslissend voor BC Telenet Oostende. Denk maar aan de thuiswedstrijd dit seizoen tegen Fox Town Cantu waar het op 20 seconden van het einde 72-72 staat en Dusan de wedstrijd met een drive beslist. Het is maar één voorbeeld uit de vele, vaak besliste hij ook de match door andere te laten scoren.

Dusan is gekend voor zijn klare kijk en prachtige assists (dit seizoen gemiddeld 3,9 APG). Zijn slaagpercentage vanop de vrijworplijn is fenomenaal : voor heel het seizoen scoorde hij 89.3 procent van zijn vrijworpen. In moneytime een niet te verwaarlozen wapen!

Dit seizoen kreeg hij ook zeer duidelijk waardering voor zijn belangrijke rol in onze competitie : hij won zowel MVP van de Final Four als  ook de MVP van de Ethias League.

We zijn dus heel blij dat ook voor de twee komende seizoenen onze floor leader bij BC Telenet Oostende blijft.

Biografie

Naam: Djordjevic
Voornaam: Dusan
Geboortedatum: 29 maart 1983
Nationaliteit: Servië
Positie: point guard
carrière laatste 3 jaar:
  • 3 keer kampioen met BC Telenet Oostende
  • 2 keer bekerwinnaar BC – Telenet Oostende
  • MVP Final Four 2014
  • MVP Ethias League 2013-2014
Duur contract: tot eind seizoen 2015-2016

Statistieken

PPG : 9.6 (punten)

RPG : 2.9 (rebounds)
APG : 3.9 (assists)

PPG: punten per wedstrijd – RPG: rebounds per wedstrijd – APG: assists per wedstrijd
Back to top