Limburg United - BC Telenet oostende: 60-76

BC Oostende pakt zijn 18e Beker van België

18e Beker van België! 5e op een rij en tegelijk de 10e trofee voor coach Gjergja en captain Dusan Djordjevic! Niettegenstaande de Limburgers overtuigd waren van hun kansen kon BCO vooral in het laatste kwart duidelijk de forcing voeren.

Limburg was wellicht wat onder de indruk van de omstandigheden van deze bekerfinale want onder impuls van een trefzekere Newbill en Kesteloot, in combinatie met een sluitende verdediging, liep BCO vlot uit tot 1-12. Mukubu en Swing vonden uiteindelijk ook de weg naar de korf maar Djordjevic en Kesteloot hielden de voorsprong intact (7-18). In het tweede kwart schakelde Limburg een paar tanden bij en pakte uit met zeer agressieve defense waarbij vooral de Oostendse grote jongens het hard te verduren kregen. Het potige spel van United had duidelijk zijn impact op het Oostendse aanvalspel. Swing kon met een rake driepunter het kleinste verschil op het scorebord zetten (24-25) maar Djordjevic en Mwema reageerden ogenblikkelijk (24-30). Een voorsprong die intact bleef tot aan de rust.

Ruststand: 29-35

Na de pauze paste Limburg United opnieuw zijn zelfde recept toe met heel stevige defense die het voor Oostende heel moeilijk maakte om goeie shotkansen te vinden (34-39). Bij Limburg was het ondertussen Tuttle die zijn ploeg op sleeptouw nam (53-49). Maar toen vond Oostende het welletjes. Met Djordjevic en Walden samen op het veld startte de kustploeg het 4e kwart met een 0-10 en deelden hiermee een serieuze tik uit aan het Limburgse vertrouwen. Boukichou en Mwema werden goed bediend door Djordjevic terwijl Walden een stevige drive en een driepunter afwerkte (47-64). Bij 51-70 stond er net geen twintiger op het bord en bij 55-73 lukte Djordjevic een drive naar doel die de definitieve doodsteek bekende voor Limburg United en voor Dario Gjergja het signaal was om de applausvervangen te starten.

Eindstand: 60-76

Statistieken>>

Back to top