« Ik wil vierde The Cup! » (Dusan Djordjevic)

« De finale van de Beker van België is onze belangrijkste match van het jaar tot dusver. Niet in het minst omdat hij de winnaar direct toegang verleent tot Europees basket volgend seizoen. Antwerp Giants wordt een heel moeilijk te bekampen tegenstrever. Toch geloof ik erin dat BC Telenet Oostende zaterdagavond in Vorst Nationaal zijn 17de The Cup kan behalen. Voor mij en nog andere spelers zou dat dan vier op één rij zijn en daar wil ons volledig team dan ook voor gaan », stelt ploegkapitein Dusan ‘general’ Djordjervic.

« Zeker is dat het een ‘big show’ wordt. Een wedstrijd waar beide ploegen op focussen en het beste van zichzelf zullen geven. Zich verstoppen kan hier niet. Er is geen vangnet met een returnmatch om een eventuele misstap recht te zetten. Dat is wat ik zo speciaal vind aan The Cup finale. Alles wordt in één wedstrijd beslist. Daarin kan van alles gebeuren en niets is voorspelbaar. Voor mij kan die match niet rap genoeg beginnen ».
Op enkele dagen voor de finale Beker van België, sijpelt de adrenaline duidelijk reeds door zijn kleinste bloedvat:
« Normaal toch. Zeker nu we ietwat ongelukkig uit de kwartfinales FIBA Europe Cup zijn gewipt moeten wij ons volledig concentreren op de Beker van België en nadien op het consolideren van de pole position voor aanvang van de play-offs. Gelukkig konden wij die Europese uitschakeling tegen Elan Chalon goed plaatsen. Sinds een volle week concentreert BC Telenet Oostende zich nu voluit op die Cupfinale. »
Een gegeven dat niet zo evident is tegen een van vertrouwen blakend Antwerp Giants, dat dinsdagavond nog Mons-Hainaut van het parket blies in de Scooore!League en volgende week  tegen Varese (It) tevens de kwartfinale in FIBA Europe Cup mag betwisten. En dit allemaal nog zonder hun aan de knie gekwetste center Basaba!

Een solide Oostendse verdediging gedurende de volle 40 minuten moet voor Dusan ‘general’ Djordjevic de basis vormen op naar een mogelijks 17de Beker van België.
« Daar start immers alles mee. Iedereen van ons moet 200% gefocust zijn op zijn te houden man en klaar zijn voor de juiste rotaties als ploeg om elkaar te helpen wanneer nodig . Klikt dat alles, dan kunnen wij des te vlotter onze aanvallen opbouwen en de juiste shotkeuzes maken. Maar natuurlijk is dat allemaal theorie. Bij iedere ploeg zal steeds wel minstens één speler bijzonder hot staan. Aan ons allemaal om die eventuele uitschieter proberen lam te leggen en/of om onze eigen ‘hot shooter’ maximaal te bedienen. »
Dat hijzelf door de kwetsuur van Niels Marnegrave meer speelminuten op het parket zal moeten draaien, vindt kapitein Dusan Djordjevic dan ook normaal.
« Tijdens de heenmatch van de Scooore!League bij Antwerp Giants was ik er door kwetsuur zelf niet bij. Het is nu een gelijkaardige situatie. Quentin (Serron) , Sam (Hemeleers) en als het moet ook Kyle Gibson draaien prima mee in ons raderwerk op de spelverdeling. Ik heb alle vertrouwen in elk van onze spelers en op elke positie. BC Telenet Oostende is klaar om het duel voor die 17de Beker van België aan te gaan. Ik wil mijn vierde Cup! »
BC Telenet Oostende wordt alvast door meer dan duizend onvoorwaardelijke supporters naar Vorst Nationaal vergezeld. Geen nood voor wie er in Brussel niet kan bij zijn. De match is live op groot scherm te volgen in de Sleuyter Arena. Met drankje en zakje friet als toetje. Be there!

Go Oostende, go! Defense!!!
WE WANT THAT BELGIAN CUP !!!

Back to top