« Mentaal bij de les zijn! » (Sam Rotsaert)

Het is een openstaande deur intrappen dat het behalen van de Beker van België de kortste weg naar Europees basket betekent. BC Telenet Oostende slaagde daar reeds 16 keer in. Wil BC Oostende zijn 17de Beker van België naar de kust te halen dan moet er begonnen worden met in de kwartfinale dinsdagavond on the road, eerst de kampioenen uit  2de klasse opzij zetten.
« Geen gemakkelijke maar doenbare opgave. Mits de ganse ploeg van bij de opgooi mentaal bij de les is », weet Sam Rotsaert, headcoach van de basketschool en 2de nationaler KBGO Duva Fruit Oostende. Hij kent de Antwerpenaren dan ook door en door.
« Gembo Borgerhout is per slot van rekening meervoudig kampioen in 2de nationale. Waarom ze de stap naar de Scooore!League niet wilden te zetten, zal louter om budgetaire redenen zijn, want ze zouden er niet misstaan. Ook nu weer staat Gembo aan de leiding. In de achtste finale Beker van België bleken ze 20 punten te sterk voor KBGO Duva Fruit. Enkele weken later verloren wij opnieuw voor de competitie, deze keer met 15 punten. BC Telenet Oostende zal zijn beste basket moeten bovenhalen om in hun kleine zaaltje “Luisbekelaar” te zegevieren ».
Uitblinkers bij Gembo ziet Sam Rotsaert niet meteen.
« Het is een ploeg van shotters met als exponent toch hun nummer 11, Nicolas Wachowiak, sterk in één tegen één situaties en erg moeilijk bespeelbaar wegens hun a-typische aanvalspatronen. Verdedigend spelen ze dan weer prima georganiseerd. Een keiharde defense met vele switches. Kortom, een “ambetante”ploeg om tegen te spelen. Zoals ik reeds aanhaalde, BC Telenet Oostende doet er best aan Gembo niet te onderschatten en tot de laatste seconde in alle geledingen van het spel voluit te gaan.»
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top