Continuïteit en stabiliteit

Straks start het seizoen 2014/2015 en het is de gewoonte dat de raad van bestuur en de taskforce dan hun ambities en objectieven met jullie delen.

We starten het seizoen als een three-star team, niet alleen omdat we 3 seizoenen naeen de titel hebben behaald, maar ook en vooral omdat we vorig seizoen met het behalen van de titel onze 30ste nationale trofee behaalden : 15 titels en 15 bekers : een legacy die verantwoordelijkheid met zich brengt en ons verplicht nog meer naar de toekomst te kijken. Een toekomst die zal bepaald worden door bewuste investeringen die we aan het doen zijn in de jeugd en in de algemene begeleiding.

Het tussenseizoen heeft ons toegelaten na de promotie van Duva naar 2e nationale dit jongerenteam nog te versterken met Belgische en Internationale spelers. De verdere integratie van jonge Belgische spelers in ons fanion-team is een stap die vorig jaar met succes is gezet en die we dit seizoen willen bevestigd zien.

Zoals we vorig jaar hebben aangekondigd zijn we er ook in geslaagd onze begeleiding op alle niveaus te versterken. Coaching, vorming en medische begeleiding worden versterkt teneinde een degelijke basis te hebben voor alle jonge spelers die voor BC Telenet Oostende kiezen. BC Telenet Oostende was in het verleden een team dat tal van jongeren heeft opgeleid en zal dit in de toekomst ook blijven doen zonder onze ambities af te bouwen. Want inderdaad vergis jullie niet, we willen ook top resultaten blijven boeken.

Dat we dit jaar de Qualifying Round van de Euroleague inrichten getuigt van deze ambities. Ambities die gaan over titels en bekers naar een organisatie die ook Europees zijn man kan staan. We zien meer en meer een internationale focus in het basketbal en dit onder invloed van de Euroleague organisatie en de respectievelijke nationale liga’s. Hier willen we zeker deel van uitmaken zonder de nationale competitie te minimaliseren. Dit verplicht ons zowel op sportief als op structureel vlak vooruitgang te boeken. Vooruitgang binnen een strikt budget teneinde continuïteit en stabiliteit te garanderen. Want inderdaad, dit is een principe die we voor het welzijn van BCO als een rode draad door onze beslissingen willen laten lopen. Daardoor zullen jullie weinig nieuwe gezichten zien, zowel op als naast het terrein… En daar zijn we fier op!

De spelers die ons verlaten hebben denken dat ze voor andere teams een meerwaarde kunnen betekenen. Hoewel we dat soms betreuren wensen we hen het allerbeste. En dit terwijl we de nieuwkomers van harte verwelkomen.

Het komende seizoen begint officieel met de eerste wedstrijd van de Qualifying Round op 23 september die we gratis aanbieden aan al onze abonnees. Met de steun van de fans kunnen we misschien een stunt realiseren en deel uitmaken van de 24 beste ploegen van Europa!!! Als dat zo is zouden we een grote stap zetten in de ontwikkeling van onze organisatie.

Wij rekenen dus ook op jullie.

Met sportieve groeten,
Arthur Goethals
Voorzitter

Back to top