“Hoofdrol voor onze supporters” (Mateusz Ponitka)

Dat BC Telenet Oostende zich voor het tweede jaar op rij voor de tweede ronde Eurocup kan kwalificeren, twijfelt Mateusz Ponitka geen seconde aan. “Daarvoor moeten we woensdagavond in eigen Sleuyter Arena wel winnen van Artland Dragons (D). De ganse spelersgroep van BC Telenet Oostende staat daarvoor op scherp. Meer dan ooit reken ik nu ook op de massale opkomst van onze supporters. Onze Yellow Army moet ons vokaal naar die broodnodige zege stuwen!”

Na een klein dipje bij de aanvang van het seizoen, wat hij toeschrijft aan een nu gelukkig geheeld klein maar vervelend schouderletsel en de vermoeidheid van zijn geslaagde Europese campagne met de Poolse nationale ploeg, speelt BC Telenet Oostende’s youngster Mateusz Ponitka de voorbije weken terug de pannen van het dak. Een positieve flow die hij eigenlijk bij alle Zaikapitings zegt te zien. “Het volledige team speelt week na week beter. Match na match krikt iedereen zijn niveau naar boven op. Dat kan enkel doordat iedere speler bij BC Telenet Oostende zich elke wedstrijd weer in vraag stelt en zich focust om het beste van zichzelf te geven. Dat zal tegen Artland Dragons niet anders zijn. Dat wij de voorbije twee jaar reeds zeven keer van hen wonnen (vier voorbereidingsmatchen en drie in Eurocup waarbij een 67-78 Oostendse zege op de 3de speeldag groep B) mag geen punt zijn. Het slechtste waar BC Telenet Oostende zich zou kunnen aan bezondigen is Artland Dragons te onderschatten. De ploeg van coach McCoy, beschikt met Graves, King, Thomas, Holston, Hill en andere McCray over een hechte ploeg met zeer goede individuele spelers, maar BC Telenet Oostende mag zich in eigen huis niet door hen laten verrassen.”

Oppassen toch. Artland Dragons mag dan wel mits slechts één winstmatch (77-78 op Cantu) met 1-6 laatste staan in Groep B Eurocup, de Duitse gasten verloren hun matchen meestel erg nipt en maken mits winst, op voorwaarde hun matchen tegen Gran Canaria en Dijon ook te winnen, nog een waterkansje om zelf Europees te overwinteren. “Dat beseffen wij maar al te goed,” stelt Mateusz Ponitka. “Wij weten dat Artland Dragons tot de laatste minuut vecht om iedere bal. Wat de score ook is. Ze bewezen het vorig weekend nog door met 103-94 in overtime te winnen van Bremerhaven. Daarom ook dat BC Telenet Oostende zoals steeds tot het einde geconcentreerd moet blijven verdedigen. Beide ploegen kennen elkaar door en door. Individueel, als ploeg en op tactisch gebied. Al zullen beide coaches daar wel proberen een tactische mouw aan te passen.

Het groot voordeel voor BC Telenet Oostende in dit treffen is thuis te spelen. Met onze supporters in de hoofdrol. Dat ik ze daarbij soms na een geslaagde aanval met draaiende armen aanmoedig? Het geeft mij en de ganse ploeg de nodige adrenaline door duizenden kelen te worden aangespoord nog beter te doen. Hoe de supporters ons aanmoedigen wekt bij ons moeilijk te beschrijven emoties los. Daarom is het zo heerlijk deel uit te maken van dit BC Telenet Oostende!”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top