Ieder punt heeft goudwaarde!

Uitgeschakeld voor de Final Round moet VOO Verviers-Pepinster het vanaf zaterdag tegen landskampioen BC Telenet Oostende bovendien voor de rest van het seizoen zonder seizoensrevelatie en absolute topscorer in de Scoore!League Arizona Reid doen. Wat niet betekent dat BC Telenet Oostende zijn laatste match van de reguliere competitie als een verplicht op te voeren nummertje aanziet. Ieder gewonnen punt kan bij de eindafrekening na de Final Round immers goudwaarde betekenen.

Morele winnaars van de in een dolgekke Carnavalssfeer verloren hoogstaande topper bij Okapi Aalstar zijn onze Zaikapitings allerminst teneergeslagen om hun derde verliesmatch. Iedereen in de entourage van BC Telenet Oostende beseft immers al te goed hoe zwaar de Europese verplaatsing naar Vilnius en de onbeschikbaarheid van twee belangrijke basispionnen als Guy Muya en Mateusz Ponitja op het einde van de wedstrijd doorwogen. Inmiddels zijn we één weekje verder, zijn de batterijen bij iedereen terug opgeladen, is Mateusz Ponitka van zijn griepaanval verlost en snottert ook Quentin Serron behoorlijk minder. Enkel Guy Muya (spierscheurtje kuit) blijft nog een tijdje out.

Voor BC Telenet Oostende kan de laatste match reguliere competitie tegen VOO Verviers-Pepinster een ideale springplank betekenen naar de return 1/4 finale Beker van België volgende week in de Sleuyter Arena tegen Belfius Mons-Hainaut en de Final Round die beslissend wordt in het toekennen van de startplaatsen voor de play-offs. Na vijf maanden tegen een tempo van twee wedstrijden per week wordt het voor de Zaikapitings wel even aanpassen aan meer trainen, minder reizen en nog één match per week. Waar ze dan weer alles uit de kast kunnen halen.

Nu is het afwachten hoeveel weerstand VOO Verviers-Pepinster kan bieden, zonder zijn topscorer Arizona Reid die naar de Filipijnse competitie verkaste. Hij was sinds oktober goed voor één kwart van de punten bij de Wolves. Vermoedelijk zullen Brandon Freeman, Alexandre Libert en enkele anderen zich nu meer dan ooit op het voorplan willen spelen. Aan BC Telenet Oostende om zich door dat te verwachten enthousiasme niet te laten vangen.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top