Meteen terug met het goeie ritme aanknopen!

Trotse BC Telenet Oostende fans, uw Zaikapitings hebben jullie na de zwaar op de maag liggende Eurocup nederlaag in het Poolse Zegrelec, nu allemaal meer dan nodig. De Sleuyter Arena moet zaterdag tegen Belfius Mons Hainaut en komende woensdag voor de return tegen PGE Turow Zegrelec, die gereputeerde oninneembaare vesting blijven! Go Oostende, go! Defense!!! Van de eerste tot de laatste seconde.

Drie dagen na hun denkelijk minst goede match in de voorbije maanden moet BC Telenet Oostende zich tegen Belfius Mons Hainaut terug in zijn ware gedaante tonen. Daarvoor zal natuurlijk zoveel beter moeten worden verdedigd dan vorige woensdag in Polen. Want ook een naar eigen zeggen op hun website “gefrustreerd” Belfius Mons Hainaut, is na hun Eurochallenge nederlaag bij Antwerp Giants op eerherstel belust.

Met momenteel 8 winst- en 7 verliesmatchen (waaronder 59-72 tegen BC Telenet Oostende) knokken de Renards van coach Yves Defraigne iedere week om alsnog hun plaats in de top zes van de Scoore!League veilig te stellen. Bovendien is de wedstrijd van zaterdag een voorsmaakje van de dubbele confrontatie tussen de Zaikapitings en de Renards in de kwartfinale van de Beker van België op 2 (Mons Arena) en 28 februari (Sleuyter Arena).

Of het schouderletsel van Pierre-Antoine Gillet al voldoende geheeld is om zaterdag reeds zijn wederoptreden te doen is nog erg onduidelijk. Fysiek ongeschonden, maar mentaal flink dooreengeschud en donderdagavond laat uit Polen teruggekeerd, wordt het voor BC Telenet Oostende nu vooral kwestie van zich met een frisse kop 200 procent op de komende opdrachten te concentreren en opnieuw met het goeie ritme aan te knopen.

Go Oostende, go! Defense!!!

#trotsebcofan

Back to top