“Moeilijk in te schatten tegenstander” (Philip Debaere)

“Het is met een dubbel gevoel dat ik naar de Eurocup match tegen Cantu toeleef. De Italiaanse subtopper (5de op 16) kijkt Europees tegen een 0/4 saldo aan en staat laatste in Groep B, maar won zondag in eigen zaal wel met 79-75 van de tot dan na vier speeldagen in Lega A ongeslagen leider Sassari. BC Telenet Oostende zal serieus uit zijn schelp moeten komen om de volle buit binnen te halen,” weet sportief manager Philip Debaere bij BC Telenet Oostende.

Vorig jaar reeds in dezelfde kwalificatiegroep Eurocup samen met BC Telenet Oostende smeerden de wit-blauwen van coach Stefano Sacripanti onze Zaikapitings een moeilijk te verteren 83-58 nederlaag aan in hun Mapooro Arena. Al werd die bittere pil enkele weken later met een 77-75 Oostendse zege tegen het tot dan ongeslagen Cantu doorgespoeld. Dat is echter voltooid verleden tijd. Het Cantu van vandaag is qua spelerspotentieel serieus door elkaar geschud. Vier sterkhouders (Uter, Jenkins, Ragland, Cusin) verlieten de ploeg. Bij de nieuwelingen ( o.a. Johnson-Odom, Feldeine, Buva, Williams) alvast één oude bekende in België: Damian Hollis (2m03) speelde in het seizoen 2010-11 voor VOO Verviers-Pepinster.

“Misschien is die herschikking van het roster de reden van het tot nu Europees minder presteren van Cantu (0 op 4), al verloren ze Europees wel reeds 3 wedstrijden op verplaatsing (Gran Canaria 101-81; ASVEL Lyon-Villeurbanne 78-70 en Dijon 74-66), en leden ze thuis toch een merkwaardige 77-78 nederlaag tegen Artland Dragons. Een situatie waar BC Telenet Oostende zich niet mag blind op staren. Het geeft zeker niet de werkelijke waarde weer van dit Cantu. In de sterke Italiaanse competitie na 5 matchen 5de staan op 16 en daarbij topploeg Sassari hebben geklopt, is niet niks. Hoe dan ook moet BC Telenet Oostende hun gastheren als een topploeg benaderen en die Europese 0/4 vergeten,” waarschuwt Philip Debaere.

De meervoudige Belgian Lion en sportief manager bij BC Telenet Oostende acht het niet onrealistisch dat de volgens hem, de voorbije maand positief evoluerende Zaikapitings, woensdagavond kans maken op hun tweede on the road zege in Groep B van Eurocup, al zal er dan wel weer moeten gespeeld worden op een even hoog niveau zoals afgelopen woensdag thuis tegen Asvel Lyon. Met minder zal het niet gaan. “De ploeg evolueert goed en constant. Wij halen bijna ons betere niveau van vorig seizoen. Nu enkel nog Jean Salamu het goede ritme te pakken laten krijgen. Die bijna misstap tegen Kangoeroes Willebroek van zaterdag was enerzijds voorspelbaar, ook al wisten alle spelers dat ze die staartploeg niet mochten onderschatten. Zeker is dat iedereen na de lange debriefing van coach Dario Gjergja terug met beide voeten op de grond staat. We krijgen een op scherp staand BC Telenet Oostende tussen de lijnen tegen Cantu, zoveel is zeker.”

Waar coach Dario Gjergja zijn spelers alvast voor waarschuwde is om vanaf de eerste seconde bij de les te zijn. Cantu maakt er immers een gewoonte van om verschroeiend te starten, iets wat BC Telenet Oostende vorig jaar reeds moest ervaren ((21 pt achterstand na 10 minuten), en Sassari zondag na 26-16 in het eerste kwart ook de das omdeed…

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top