Niet de mist ingaan tegen Fogg

Antwerp Giants tegen BC Telenet Oostende, topaffiche van deze vijfde speeldag Final Round tussen de 2de en 1ste gerangschikte in de Scooore!League. Maar dan wel met een kloof van 6 verliesmatchen meer voor de Sinjoren die nog keihard moeten bikkelen met Belfius Mons-Hainaut, Okapi Aalstar en Limburg United voor die zo begeerde tweede plaats bij aanvang play-offs.

Voor onze Zaikapitings betekent winst in de Antwerpse Lotto Arena mathematische zekerheid de play offs op pole positions te beginnen. En de certitude in alle fases van de play offs het thuisvoordeel voor eventuele beslissende matchen te behouden. Hoeft het nog onderlijnd worden dat de ganse groep van BC Telenet Oostende er voor zichzelf een erezaak van maakt mits winst tegen Antwerp Giants die mathematische zekerheid reeds vrijdagavond te behalen.

Woensdag tegen Belfius Mons-Hainaut bewees BC Telenet Oostende nog maar eens zijn sterkte in deze Scooore!League. Dit met een weer eens indrukwekkende verdediging nadat Battle & C° de Zaikapitings in het eerste kwart met enkele rake driepunters wakker schudden… Om, naarmate de wedstrijd vorderde, het luchtruim in de buckets te beheersen en aanvallend plots het goede ritme te hebben gevonden. Of dat on the road bij Antwerp Giants, die het voortaan zonder hun prijsschutter Pearson moet doen, een vervolg krijgt is te hopen maar geen zekerheid. Vooral omdat voor de gastheren winnen een absolute must is, willen zij hun kansen op de tweede plaats gaaf houden.

Daarbij rekenen de Sinjoren meer dan waarschijnlijk op hun in bloedvorm verkerende prijsschutter Kyle Fogg. Vorige week in Mons goed voor 25 punten en woensdag in de Aalsterse Forum liefst 42 punten! Niet de mist ingaan tegen Fogg is de boodschap! Reken naast Fogg dan nog zijn maatje André Kane, de soms onhoudbare Kirk Archibeque en bommenwerper Ben Simons erbij en BC Telenet Oostende weet dat het geen ‘walk in the park’ zal worden.

Meer dan ooit zullen de Oostendse meester-verdedigers Quentin Serron, Jean Salamu en Guy Muya een sleutelrol te vervullen hebben. Net als onze torens Jared Berggren en Khalid Boukichou. Allemaal proberen zij het uiterste om hun zegereeks in de Final Round voort te zetten en meteen ook de kleine nederlaag in de return halve finale beker van België bij de Giants met een zege uit te wissen.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top