“Niet kansloos in Gran Canaria” (P.A. Gillet)

Zorgt BC Telenet Oostende woensdagavond 21 uur Belgische tijd voor een stunt, en winnen de Zaikapitings in de Gran Canaria Arena – met zijn 11.500 zitjes de nieuwste en modernste basketbaltempel in Europa – van het na zes speeldagen Eurocup nog ongeslagen Herbalife Gran Canaria ? Pierre-Antoine Gillet acht het niet onmogelijk.

“Halen wij gedurende volle veertig minuten onze verdedigende intensiteit van de tweede helft in de Belgische knaller tegen Okapi Aalstar, dan acht ik BC Telenet Oostende niet kansloos. Voordeel daarbij is dat BC Telenet Oostende de wedstrijd tegen het reeds voor de tweede ronde Eurocup gekwalificeerde Herbalife Gran Canaria zonder noemenswaardige druk kan aanvangen. In onze Sleuyter Arena bewezen wij reeds die Spaanse sub-topper aan te kunnen. Dat we na onze riante 42-32 voorsprong aan de rust toch de match verloren, was enerzijds aan het niet afgevend spel en het verschroeiende hoog afwerkingspercentage van de Spanjaarden te danken, maar evenzeer aan ons te zwak verdedigen op Kuric, Oliver & C°. Wij hebben uit die les geleerd!”

Zelf stilaan zowel aanvallend als verdedigend in bloedvorm, rekent Pierre-Antoine Gillet erop dat zijn gereputeerd afstandshot net zoals tijdens de heenmatch (6/9 bommen) ook in de Gran Canaria Arena voor de nodige Oostendse punten blijven zorgen. “Wie scoort heeft geen belang. Dat is juist de sterkte van dit BC Telenet Oostende. Wij zijn een hechte vriendengroep die voor elke positie op een dubbele rotatie kan bogen. Dit zonder het ploegspel in het minst te verzwakken. Bepaald die sterkte in de breedte betekent dat wij bij machten moeten zijn iedere tegenstrever volle 40 minuten verdedigend onder druk te kunnen zetten. Automatisch volgen daaruit dan gemakkelijke open shots in aanval.”
Wie bij Herbalife Gran Canaria te te vrezen boeman zou zijn, laat Pierre-Antoine Gillet in het midden. “Net als bij ons kan het gevaar van iedere speler komen. Gran Canaria houdt er continu een zeer hoog tempo op na. Bovendien beweegt iedere speler constant.”

Dat Herbalife Gran Canaria in eigen Arena niet onklopbaar is, ondervonden ze zondag nog door met 60-70 te verliezen van Bilbao dat het nochtans zonder de gekwetste Axel Hervelle moest stellen.

Zoveel is zeker, BC Telenet Oostende bij wie Wes Wilkinson na zijn aanval van buikgriep terug bij de ploeg aansloot, reist met een ommetje via Madrid niet als toerist naar het zonovergoten Gran Canaria. Ook al is het er 24 graden warm in de schaduw! “Ons doel is net als vorig jaar minstens tweede ronde Eurocup te halen. Winnen in Gran Canaria zou al een reuzenstap in de goede richting zijn. Wij gaan ervoor!”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top