“Positieve lijn doortrekken” (Thierry Declercq)

Een verplaatsing naar Belfius Mons-Hainaut is nooit gemakkelijk. Misschien wordt het zaterdag door het team van Yves Defraigne voor BC Telenet Oostende nog moeilijker gemaakt nu zij hun sterkhouders Talor Battle en Justin Cage uit blessureleed hebben gerecupereerd. Het wordt hoe dan ook een topper die zowel de Renards als de Zaikapitings willen winnen. Assistent-Coach Thierry Declercq van BC Telenet Oostende is alvast optimist.
“Mogen wij geen enkele ploeg in de Score!League onderschatten, dan is dat meer dan ooit met Belfius Mons-Hainaut het geval. De Henegouwers beschikken over een hecht team dat normaal de top moet spelen. Jammer genoeg voor hen kenden ze bij aanvang van de competitie pech door het uitvallen van hun spelmaker Talor Battle (teenbreuk) en moesten ze ook Justin Cage (ontsteking knie) even missen. Eén en ander verklaart hun verlies bij Limburg United (85-67) en in eigen huis van Antwerp Giants (76-84). Het belette hen echter niet Spirou Charleroi met lege handen (73-69) naar huis te sturen,” waarschuwt Thierry Declercq.
Nu zowel Battle als Cage hersteld en wedstrijdfit zijn, wat ze maandag tijdens de met 77-87 bij Luik gewonnen inhaalmatch onderstreepten door beiden 23 minuten vlot mee te draaien en zowel kwikzilveren Lionel Bosco samen met topscorer Austin Nichols en Jason Love hun topniveau haalden, mogen de Zaikapitings zich volgens hun assistent-coach Thierry Declercq aan een bikkelharde strijd verwachten. “Een situatie die ons enkel sterkt om de sinds enkele wedstrijden ingeslagen positieve weg verder te bewandelen. Na het débâcle in Dijon volgden sterke prestaties met winst  bij Luik, nipt verlies thuis tegen Gran Canaria en winst on the road bij Brussels maar beter nog woensdag in Eurocup tegen onze directe rivalen Artland Dragons. Nu wij op onze beurt terug volop beroep kunnen doen op bij het begin van het seizoen in de lappenmand liggende sleutelspelers Salamu, Gillet en Marnegrave haalt BC Telenet Oostende beetje bij beetje zijn niveau van vorig seizoen terug.”
Hoopgevend daarbij is volgens Thierry Declercq dat JP Prince zich na enkele moeilijke weken volledig aan het spel van coach Dario Gjergja heeft aangepast en zich steeds meer wedstrijdbepalend weet op te merken. Al werd het een eerste Europese zege van het seizoen die door elk van de twaalf Zaikapitings vanuit een betonnen verdediging en puike aanvallen werd onderstreept door 19 assists, tot 13 beperkte balverliezen naast 5 blockshots en 34 rebounds. Bovendien viel er geen onderscheid te bemerken tussen de starters en de vanop de bank ingevallen medemaats. “Wij wisten dat we wat geduld moesten hebben met de ploeg. Dit team beschaamt ons niet in dat vertrouwen. Ik hoop dat dit ook zaterdag het geval zal zijn en wij onze positieve lijn kunnen doortrekken.”
Betere promotie voor de Europese topper tegen ASVEL Lyon-Villeurbanne (F) van woensdag 5 november in eigen, hopelijk nokvolle, Sleuyter Arena dan winst bij Belfius Mons-Hainaut (match live te volgen op Proximus TV) kan niet.
Go Oostende, Go!! Defense!!!
Back to top