„Puntjes op de i zetten” (Jean Salumu)

„Wij hebben vanavond in de Luikse Country Hall heel wat recht te zetten. BC Telenet Oostende krijgt een uitstekende kans om de puntjes op de i te zetten en ons ware gelaat te tonen. We moeten als ploeg meer intensiteit halen dan woensdag in de Eurocup bij Dijon en onze gekende en gereputeerde teamspirit met een onverzettelijke verdediging als basis op de vloer uitrollen”, kijkt Jean Salumu positief vooruit naar de vierde speeldag in de Scooore League.

Na een busreis van bijna 9 uur uit Dijon donderdagnamiddag in het Luikse aangekomen, stond BC Telenet Oostende al onmiddellijk een pittige training te wachten in de Country Hall. Kwestie van de stramme spieren los te gooien en de belangrijke wedstrijd van vrijdagavond voor te bereiden.

Goed nieuws kwam er van Gregory Echenique, tegen Dijon uitgevallen na een pijnlijke kniestoot, waarvan de blessure zich gelukkig beperkt tot een lichte kneuzing. Onze Venezolaanse toren trainde ook vrijdagmorgen pijnloos mee met de ploeg.

Wat BC Telenet Oostende tegen de mix van jonge Belgen en 4 al even jonge Amerikanen, aangevuld met de Zweed Dino Pita, te wachten staat in Luik is volgens Jean Salumu moeilijk te voorspellen.
„Basket Liège is een op veel posities sterk gewijzigd team in vergelijking met vorig seizoen. Ze stoelen hoofdzakelijk op een erg offensief ingesteld basket waarbij de verdediging soms wat wordt vergeten. Daar moeten wij, net als Antwerp Giants en Okapi Aalstar die eerder reeds wonnen van Liège Basket, maximaal ons voordeel uithalen. En dan vanuit de gereputeerde defensie van BC Telenet Oostende op onze beurt de vrije shots creëren, is de boodschap. Dat BC Telenet Oostende soms nog wat minder goed speelt dan verwacht, is eigenlijk normaal. Teveel spelers komen terug uit een langere blessureperiode. Ik kan ervan meespreken, want ik was weken out met een achillespees blessure. Maar dat komt allemaal wel goed. Wij hebben er het potentieel voor.”

Tegen Dijon in het laatste, overigens gewonnen, laatste quarter kreeg Jean Salumu terug meer speelminuten. „Ik voel mij beter met de dag. Het kriebelt vanop de bank te moeten toekijken. Hopelijk draai ik binnen de kortste keren terug volop mee in de rotatie. Hoe dan ook, BC Telenet Oostende zien winnen bij Liège Basket is het eerste doel.. De teamgeest is prima en iedereen gaat ervoor.”

Go Oostende, Go defense!

Back to top