Rebound belangrijker dan ooit

Moneytime! Willen onze Zaikapitings de 3de plaats behalen in groep B Eurocup, dan moet woensdag worden gewonnen bij ASVEL Lyon-Villeurbanne (F) en de week erop in eigen Sleuyter Arena van Cantu (It). Met als tussendoortje zaterdag thuis de Clasico van de Scooore!league tegen Spirou Charleroi. Een programma dat kan tellen!

Mathematisch uitgeschakeld voor de tweede ronde Eurocup bij verlies in eigen Astrobale tegen BC Telenet Oostende is het woensdagavond 20 uur ‘alles of niets’ voor ASVEL Lyon-Villeurbanne (F). Willen zij volgende week op hun beurt een beslissende nagelbijter vermijden in de Sleuyter Arena tegen Cantu (It) mag echter ook BC Telenet Oostende zich geen verlies veroorloven tegen het Green Team van voorzitter Tony Parker om Europees te overwinteren….

De toon is duidelijk gezet: dit wordt een match op het scherp van de snee voor beide ploegen die voor de derde keer in drie maanden met elkaar in de clinch gaan. Met 1-1 als tussenstand. Bij Telenet Oostende kan coach Dario Gjergja op een volledig fitte groep beschikken. Niet onbelangrijk gezien de te verwachten intensiteit van alle matchen. De Zaikapitings zullen eens temeer hun strijdlust, ploeggeest en tomeloze inzet tot de laatste seconde moeten opbrengen om met de volle buit uit de wereldhoofdstad van de gastronomie terug te keren. Positief ook is de vaststelling dat Jean Salumu na zijn achillespeesprobleem terug wedstrijdfit blijkt wat hij tegen Leuven Bears duidelijk op het parket illustreerde.

Wat BC Telenet Oostende van ASVEL Lyon-Villeurbanne moet verwachten, is niet meteen duidelijk. Eind september in de Sleuyter Arena tijdens het kwalificatietornooi Euroleague nog heel sterk bezig, ging het niet bepaald voor de wind met Green, Anderson, Jackson en C°. Het 99-97 verlies in overtime (85-85) tegen BC Telenet Oostende in de heenronde Eurocup, gevolgd door enkele mindere prestaties in de Franse competitie Pro A, kostte het hoofd van coach Pierre Vincent. Kon zijn opvolger Nordine Ghrib met drie opeenvolgende zeges het tij doen keren in eigen competitie, dan verging het ASVEL na verlies bij de Zaikapitings veel minder in groep B Eurocup: verlies met 75-92 van Gran Canaria, nipte thuiswinst met 84-83 tegen Artland Dragons en verlies on the road bij Dijon (75-58) en Cantu (79-69).

Maandagavond op bezoek bij Nancy in Pro A ging ASVEL Lyon-Villeurbanne weer de boot in: 72-66. Een wedstrijd die werd gekenmerkt door het overdonderend luchtoverwicht (50 rebounds, alsjeblieft!) van Nancy tegenover de 34 stuks voor ASVEL Lyon-Villeurbanne. Ook woensdagavond zal het reboundoverwicht mogelijks wedstrijdbepalend worden. Echenique, Berggren en andere Wilkinson en Gillet weten wat hen te doen staat tegen Andersen, Jean-Charles en de immer gevaarlijke Sy. Omdat ASVEL Lyon-Villeurbanne het benevens de rebound ook van zijn bommenwerpers Jackson, Nevins & C° moeten hebben wordt het voor BC Telenet Oostende meester-verdedigers Serron, Salumu en Muya kwestie de ganse match bij de les te blijven als kuitenbijters.

Duimen maar voor de Oostendse zege in Lyon.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top