„Thuis ongeslagen blijven” (Philip Debaere)

Neen, het is geen Belgenmop. Woensdag 19 maart 20u30 wordt in de Sleuyter Arena met de wedstrijd BC Telenet Oostende-Belfius Mons-Hainaut eindelijk de eerste speeldag van de Ethias League afgerond. Na inmiddels 23 (!) speeldagen delen beide teams de virtuele leidersplaats met ieder zes verliesmatchen. Voor de Zaikaptings zowel als voor de Renards een onvervalste 4-puntenmatch die sport manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende ondanks de afknapper van vorige zaterdag bij Kangoeroes Willebroek met vertrouwen tegemoet ziet.

„De nederlaag tegen de rode lantaarn? De ploeg was gefocust zoals het hoort en we namen een goede start tot dat onze verdediging begon te sputteren en het ook aanvallend voor geen cent meer liep. Zeker het catastrofale derde quarter waarin we vijf minuten monddood bleven. Het slechtste wat BC Telenet Oostende echter kan doen, is lang bij die mismatch stil blijven staan. We moeten onmiddellijk de knop omdraaien en blijven geloven in ons eigen kunnen. Die ploeg bewees de voorbije zes maanden dat het zoveel beter kan dus moeten we er woensdag in eigen huis opnieuw staan tegen Belfius Mons-Hainaut.”

Het team van coach Yves Defraigne is na een eerder moeilijke start van het seizoen super op dreef want de Renards rijgen de zeges aan elkaar. Die ene collectieve offday van 4 februari in de Sleuyter Arena niet te na gesproken, waarbij BC Telenet Oostende Batlle & C° een 91-52 voor de broek gaf in de kwartfinale van de Beker van België. Maar de week erop namen de Renards reeds weerwraak door in de Ethias League na hun met 84-75 gewonnen eerste thuismatch tegen BC Telenet Oostende ook de tweede thuiswedstrijd met 78-70 zegevierend af te sluiten.

„Thuis blijft BC Telenet Oostende in Ethias League nog steeds ongeslagen. De wispelturigheid van de kalender maakt dat wij nog tweemaal in eigen huis mogen spelen tegen Belfius Mons-Hainaut, samen met Spirou Charleroi en Basket Liège de gedoodverfde concurrent voor de pole positie van de play-offs. Woensdagavond maar ook zaterdag 29 maart (Mens Day, niet vergeten supporters!) beide punten pakken, brengt BC Telenet Oostende terug in de comfortzone tegenover Belfius Mons-Hainaut”.

Hoe BC Telenet Oostende die zo belangrijke zege tegen de goed geoliede machine Love-Randle-Vaden-Muya, magistraal geleid door het duo Battle-Stitt kan ontregelen, peperde head-coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende zijn spelersgroep inmiddels goed in. Een betonnen verdediging waarbij iedereen voor iedereen door het vuur gaat en een juiste shotkeuze staan daarbij natuurlijk centraal.

Met als niet te verwaarlozen pluspunt het aanhoudend aanmoedigen van hun team door de zovele trouwe supporters van BC Telenet Oostende. Aan onze superfans om de steeds even faire als luidruchtige meereizende supporters van Mons-Hainaut stil te laten worden.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top