BC Telenet Oostende - Basic Fit Brussel: 81 - 72

Winst tegen taaie Brusselaars

Niettegenstaande rode lantaarn Brussel ook nog zijn sterkhouder Ubel moest missen, was het niet naar de kust afgezakt om de wedstrijd te ondergaan. Mede door een begrijpelijke mentale decompressie bij onze kustjongens, na het slopende maar zeer succesvolle Eurocup-seizoen, werd deze wedstrijd allesbehalve een formaliteit…

Djordjevic en Thompson waren de bezielers van een sterke Oostendse opening van de partij (10-4).  Defensief draaide het echter iets minder vlot en liepen de Oostendenaars wat achter de feiten aan. Haast letterlijk soms want sommige jongens bleven zich vastlopen in dezelfde screens waarvan vooral Domien Loubry maximaal profiteerde met 3 driepunters en zo zijn team zelfs een eerste keer op voorsprong bracht (16-19).  Oostende beet ook steeds vakers zijn tanden stuk op de Brusselse verdediging en vond niet altijd de juiste oplossingen. Wilkinson en wat later ook Ponitka kenden beiden een betere periode maar dat was onvoldoende om de gevallen steken in verdediging te compenseren. Brussel kon zodoende met voorsprong gaan rusten bij 32-34.

Salumu opende na de break meteen met een driepunter maar dat gaf nog niet de juiste boost aan de thuisploeg om orde op zaken te stellen. Brussel bleef kansen bij elkaar spelen, mocht frequent aan de vrijworplijn postvatten en plukte teveel aanvallende rebounds waaruit extra kansen werden gecreëerd. Via scores van Colt en Hall liep Brussels opnieuw uit tot 41-46. Het bleef zoeken om de Brusselse verdediging te ontmantelen  en de open shotkansen vielen bovendien moeilijk binnen. Een driepunter van Gillet zorgde toch weer even voor 50-49 maar toen vonden Djordjevic en Echenique het welletjes. Vooral de Oostendse interimspeler toonde zich oppermachtig onder de ring en zette zich een paar keer stevig en onhoudbaar door (57-51).   Loubry en Colt pruttelden nog tegen maar finaal opnieuw Djordjevic zette met een driepunter voor het eerst in de partij een tienpuntenkloof op het bord (68-58).  Wilkinson volgde zijn voorbeeld maar opnieuw Loubry en een groot aantal vrijworpen hielden de hoofdstedelingen nog steeds in de wedstrijd (76-70) . Maar vrijworpen van Thompson en Djordjevic gevolgd door een late driepunter van Salumu bezegelden de Oostendse winst.

Eindstand: 81-72

Echenique 0-12, Thompson 5-10, Marnegrave 2-0, Petrovic 0-0, Wilkinson 9-5, Gillet 0-5, Salumu 0-6, Ponitka 9-0, Boukichou 2-0, Djordjevic 5-11, Wright 0-0

Na de wedstrijd heeft Echenique zijn verblijf in Oostende verlengd tot en met 9 maart waarna hij dan naar Puerto Rico vertrekt.

Back to top